Amerikaanse tussentijdse verkiezingen: marktimpact en bredere consequenties

Door Maria Municchi, fondsbeheerder in het Multi-Asset Team van M&G

De tussentijdse verkiezingen in de VS lijken tot op het bot te gaan, vooral in de Senaat, waar de Democraten een kleine en potentieel kwetsbare meerderheid hebben. Volgens de laatste peilingen liggen de Republikeinen op koers om de controle over het Huis over te nemen, maar een Republikeinse overwinning in de Senaat ligt ook niet buiten bereik. ​

Historisch gezien zijn tussentijdse verkiezingen niet gunstig voor de politieke partij die aan de macht is (vooral tijdens een eerste termijn). De meeste kiezers denken deze keer in de eerste plaats aan de toestand van de Amerikaanse economie - met name de ongebreidelde consumptieprijzen en het risico van een recessie. ​ Als de Republikeinen een of beide kamers van het Congres overnemen, kunnen we een periode van legislatieve inactiviteit ingaan over belangrijke kwesties zoals belastingen, stimuleringsmaatregelen en het schuldplafond. Een dergelijk resultaat zal de Amerikaanse Fed waarschijnlijk veel meer invloed geven op het economisch beleid op een kritiek moment voor het land. ​ ​

Wij verwachten dat de marktvolatiliteit in verband met de verkiezingsuitslag beperkt zal zijn en dat beleggers zich meer zullen richten op de Amerikaanse CPI-gegevens die vrijdag worden bekendgemaakt, en vooral op tekenen dat de inflatie afwijkt van de consensusverwachtingen. Wij verwachten een bevestiging van de neerwaartse trend en een een evaluatie van die domeinen waar de inflatie nog steeds stabieler is, wat de recente berichtgeving van de Fed bevestigt.

Maria Municchi
Maria Municchi

Perscontact

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over M&G Investments

M&G Investments is een dochteronderneming van M&G Plc, een spaar- en beleggingsonderneming ontstaan in augustus 2017 uit de fusie van de spaar- en verzekeringsactiviteiten van Prudential plc VK en Europa met M&G, haar internationale beleggingsonderneming die in volle eigendom was . M&G Plc kreeg als een onafhankelijke onderneming in oktober 2019 een beursnotering aan de London Stock Exchange en had per 30 juni 2023 een beheerd vermogen van €387,8 miljard.  M&G Plc bedient klanten in het VK, Europa, en Azië, waaronder individuele spaarders en beleggers, houders van levensverzekeringspolissen en pensioenschema’s.

Al bijna negen decennia helpt M&G Investments haar klanten succes te boeken door investeringen aan het werk te zetten, wat op zijn beurt banen, woningen en vitale infrastructuur creëert in de reële economie. De beleggingsoplossingen omvatten aandelen, vastrentende waarden, multi-activa, contanten, private schulden, infrastructuur en vastgoed.

M&G erkent het belang van verantwoord beleggen en is medeondertekenaar van de Principles for Responsible Investment (UNPRI) van de Verenigde Naties en is lid van het Climate Bonds Initiative Partners Programme.

M&G plc heeft zich ertoe verbonden om tegen 2050 een koolstofuitstoot van nul te bereiken voor haar totale vermogen onder beheer en administratie, en heeft zich ertoe verbonden om tegen 2030 de operationele koolstofuitstoot als bedrijfsentiteit tot nul terug te brengen.

Voor meer informatie : https://global.mandg.com/

 

 

Dit persbericht geeft de huidige standpunten van de auteurs weer, die de huidige marktomstandigheden weerspiegelen. Het kan zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd en bevat een aantal veronderstellingen die mogelijk niet geldig blijken te zijn. Het is uitsluitend ter informatie opgesteld en mag niet worden opgevat als een beleggingsadvies of een aanbeveling voor een bepaald effect, een bepaalde strategie of een bepaald beleggingsproduct. In het verleden geleverde prestaties zijn geen leidraad voor toekomstige prestaties.

 

De informatie in dit document is verkregen of gebaseerd op bronnen die naar onze mening betrouwbaar en accuraat zijn, hoewel M&G geen verantwoordelijkheid aanvaardt voor de juistheid van de inhoud ervan.

 

Dit document vormt geen beleggingsadvies of een aanbod van beleggingsdiensten of diensten op het gebied van discretionair vermogensbeheer.

 

Voordat u deze fondsen koopt, moet u het prospectus lezen, dat een beschrijving bevat van de beleggingsrisico's die aan deze fondsen verbonden zijn. Lees de KIID voordat u een beleggingsbeslissing neemt. De informatie in dit document is geen vervanging voor onafhankelijk beleggingsadvies.

 

Enkel voor journalisten. Dit document wordt niet verspreid voor marketingdoeleinden. Uitgegeven door M&G International Investments S.A. Maatschappelijke zetel: 16, Boulevard Royal, L-2449, Luxemburg.

 

Beleggers kunnen onopgeloste klachten richten aan Ombudsfin.be/nl/particulieren/klacht-indienen/